Doresti sa lansezi un produs si ai nevoie de un ambalaj?

Primul pas este sa studiezi alte ambalaje, cutiile de pe rafturile magazinelor.

Daca doresti si tu o astfel de cutie, din carton, printata frumos, care sa iti scoata cat mai in fata produsul, este util sa stii cateva detalii despre ambalaje. Detaliile sunt simple si te ajuta sa nu iti irosesti resursele importante pentru tine: banii si timpul.Tirajul (cantitatea) este primul lucru la care sa te gandesti cand esti interesat de print.

Un tiraj optim incepe de la 500 de bucati. Stanta folosita pentru a forma cutia are un cost fix. Se amortizeaza mai repede cu cat tirajul este mai mare. Calculeaza-ti necesarul de ambalaje pe o perioada mai lunga pentru a obtine un pret mai bun.


Important in alcatuirea pretului este si cartonul. Un carton special iti poate oferi produsului tau o pozitionare premium. Pe care o poti face sa se reflecte in venituri. In definitiv nimeni nu regreta o mica crestere de profit.


Un lucru tot mai des folosit in industria amabalajelor este legat de finisajele care imbogatesc aspectul. Plastefieri lucioase sau mate, culori metalice, embosari, lacuiri selective si lista poate continua. Cutiile din industria produselor de ingrijire personala este cel mai elocvent exemplu.


Furnizorul tau, agentia de publicitate, avand experienta iti poate prezenta cateva idei si chiar sa te asiste in designul si tiparirea cutiei. Te poate scuti de capcacana unui ambalaj cu aspect ieftin ori care sa se piarda pe raftul magazinului.

Tot agentia iti poate furniza forma si volumul cutiei. Trebuie gasit un echilibru intre cretivitatea publicitara si aspectul practic al folosirii (ambalare, depozitare, manipulare, transport, spatiu de pe raft).


Am lasat la urma partea de design, cu toate ca este poate cel mai important. Designul, este primul lucru pe care il vede clientul. Iar ca sa atragi atentia prin design ai la dispozitie doar cateva secunde. Aici te poate indruma de un designer cu experienta.


Aduna toate informatiile si ideile pe care ai dori sa se regasesca la aceast ambalaj. Si cu cele 2-3 detalii tehnice amintite mai sus poti sa iti programezi o intalnire pentru a afla cum si cat ar costa cutia pe care ti-o doresti.


In concluzie: tirajul, tipul cartonului, finisajele, forma si designul cutiei sunt informatiile care te ajuta in obtinerea unui pret cat mai corect.

fa8951_e41182b11d594009b271f1e0edad8120_

©2020 art bazar. Toate drepturile rezervate.

ART BAZAR artizani in publicitat