top of page
  • Boris Aron

Cele mai folosite modele de cutii personalizate

Un ambalaj cu sigla ta pentru bijuterii te ajuta sa iti cultivi brandul dar si produsele tale in preferintele clientilor tai. La fel cum este atras de bijuterii, clientul este captivat si de ambalajul de calitate si design unic. Modul de prezentare dar si designul cutiei ii influenteaza in mod direct decizia de cumparare.


Un ambalaj bine ales, tiparit cu grafica reusita iti transforma acest obiect dintr-o cheltuiala intr-o unealta de marketing profitabila.


Art Bazar este un furnizor de design pentru diferite ambalaje cu o experienta de peste 10 ani. Designeri nostri iti pot oferii designul grfic pentru productia unui amabalaj unic. De asemenea iti furnizam si productia acestora, avand experienta in realizarea de zeci de cutii custom made de la design la forma.


De-a lungul timpului, in Romania, am intalnit cel mai des patru solutii pentru impachetarea obiectelor mici fie ca sunt bijuterii sau accesorii:

Cu toate ca sunt realizate din materiale foarte diferite, au un avantaj pentru orice strategie de marketing ca se pot personaliza. Pentru o oferta cu personalizare poti sa ne scrii un mesaj.

Dar iata care sunt cele 4 tipuri de ambalare intalnite:


1. Cutie artizanala personalizata (hand-made)


Bijuteriile facute manual integral (artizanale) beneficiaza de o imagine boema. Asa ca poti sa folosesti acest aspect si in realizarea ambalajului. Foloseste cartone, hartii manuale sau fibre naturale. Hartiile poti sa le pliezi in tehnica origami. Ori alte tehnici de asamblare. Vei obtine un aspect “green”. Acesta abordare artizanala, cu costuri reduse te poate diferentia de productia de masa.




Cum sa iti branduiesti aceste cutii artizanale?


Daca esti fun hand-made incerca cu un stencil. Insa daca te-ai gandit sa oferi o vizibilitate premium produselor tale iti recomandam realizarea unor stickere. In plus astfel castigi si timp. Designeri nostri pot sa iti realizeze o grafica care sa iti ofere pata de culoare pentru cutiile tale.


In ultimii ani, odata cu raspandirea comertului online si a companiilor mici, etichetele personalizate adezive au devenit o componenta importanta pentru marketingul brandului, loializarea clientilor si comnicarea mesajelor publicitare. Autocolantele folosite ca si etichete personalizata pot fi o modalitate concreta de ati promova brandul.


Poti achizitiona o gama completa si versatila de etichete personalizate, cu dimensiuni si forme diferite. Ele au un pret decent chiar daca sunt tiraje mici. Le livram de regula in sub doua forme: in coala ori individuale.



Stickerul sigileaza cutia de carton
Sigileaza si personalizeaza cutia cu o eticheta adeziva personalizata


Iata cateva idei care ti le oferim din experienta graficienilor nostri pentru un design atragator al etichetelor adezive:


  • Culori puternice, vibrante. Foloseste-le fara teama. Stickerele au dimensiuni mici. Gaseste culori care sa fie din aceasi tema cu culorile din logoul tau pentru a da consistenta brandului tau.


  • Mesajul. Poate fi un simplu “Mersi!”. Dar atunci scrie-l bold si fa-l mare ca element central al layout-ului etichetei. Poate fi un slogan neobisnuit sau funny. Sa fie cat mai memorabil! Daca esti in pana de idei, creativii nostri pot sa iti pregateasca cateva.


  • Designul grafic. Ce stare vrei sa transmita vizualul? Poti alege varianta minimalista care este in trend si vei avea un aspect sofisticat. Acest stil grafic cu desene plane, culori liniare si putine, poate fi mai puternic decat unul complex, viu colorat. Daca mergi pe varianta clasica, fara riscuri poti sa te adresezi unei audiente mai conservatoare.




Pretul este influentat de material, marimea stickerului, forma si tirajul. Preturile sunt mai mult decat rezonabile pentru utilitatea si promovarea care le ofera.


Afla un pret care sa includa si un design unic pregatit de noi pentru aceste etichete.



2. Pungi ieftine (pentru engross)


Daca vinzi bijuterii si accesorii ieftine in cantitati mari alegerea unui ambalaj economic este cel mai prudent si rentabil. Exemplul cel mai intalnit sunt martisoarele. Poti cumpara en-gross pungi de celofan transparent (material BOPP) ori pungi cu inchiderre (zipper). Acesata varianta de punga (marime cat o palma de adult cel mult) o gasesti facuta si din hartie.


Mai ai si varianta saculetilor de organza ori catifea. Acest ambalaj este folosit si daca vinzi catre retaileri ce doresc ulterior sa iti rebrenduiasca ori reambaleze produsele.


Punga mici plastic si hartie kraft
Pungi de bijuterii ieftine

Cum sa iti personalizezi aceste ambalaje pentru accesoriile tale?


O varianta rapida si de efect este cu ajutorul unor etichete adezive personalizate. Sunt ieftine, usor de aplicat. Si mai adauga la ele un design care sa atraga atentia.


Trimite-ne un mesaj cu sigla ta si creativii nostri iti vor pregatii o oferta de pret si o macheta de care sa te indragostesti.



3. Cutii cu hanger (pentru display)


Acest timp de ambalaj este folosit cand el urmeaza sa fie expus pe un suport de tip display. In aceasta situatie ambalarea recomandata pentru bijuteriile tale o alegi in functie de locul vanzarii. De exemplu, daca au o valoare ridicata poti folosi cutii, pe care la vanzare le reimpachetezi in saculeti de matase, pungi de hartie ori cutii de bijuterii.


Aceste cutii te ajuta sa previi eventualele distrugeri inerente situatiei. Daca vinzi intr-o zona cu trafic mare, intr-un targ sau chiosc, ambalaje cu fanta pentru agatare pe display sunt economice si practice.


Cum poti personaliza ambalajele pentru display? Un sticker personalizat ramane cel mai folosit si versatil. Daca ambalajele cu fanta pentru hanger sunt din material transparent mai poti insera o eticheta de hartie. Aceste inserturi sunt carduri de carton tiparite, de marimea unei carti de vizita.


Pe langa printarea acestei etichete putem sa iti oferim si realizarea unei machete care sa iti scoata in evidenta mesajul de marketing.


Mai mult si suportul (displayer) de care sunt atasate produsele amabalate se personaliza.

In agentia noastra am proiectat si produs de-a lungul timpului cateva modele de displayere pentru tejghea personalizate 100%.


Daca esti interesat de realizarea unor displayere branduite ai nimerit in locul potrivit. Iti poti realiza designul si productia intr-un singur loc, in agentia noastra.



4. Cutii personalizate din carton


Deseori investind un un pic mai mult intr-o cutie branduita integral prin design si calitatea cartoanelor iti poti creste valoare produselor tale.


La Art Bazar, noi credem ca o cutie cu un design bun pentru comunica clar impresia care sa castige atentia si dorinta audientei.

Chiar daca produsul din interior este bun, potentialii consumatori nu vor incerca un produs ori brand nou daca designul ambalajului nu este atragator.


Am realizat cel mai des doua tipuri de cutii din carton pentru ambalarea bijuteriilor si a obiectelor mici:

Ambele se pot personaliza in intregime prin design si productie, fiecare avand o un profil de client clar definit caruia i se adreseaza.


Cutia de carton pliabila


Este cel mai intalnit model de cutie pentru retail in magazine. Faptul ca este cea mai simpla si ieftina cutie de ambalare nu inseamna ca nu poate fi super utila in marketing.


De exemplu cutia de carton in forma de perna. Se printeaza pe un carton duplex de cel putin 250 grmp pentru a avea un volum generos. Uneori se printeaza pe cartoane speciale cum sunt: hartiile kraft ori cele cu finisaje metalice. Este un model simplu dar elegant. Realizat dintr-o singura bucata face ca formarea cutiei sa fie simpla. Livrata in format pliat nu ocupa mult spatiu si poate fi transportata usor.


Cutie pillow personalizata
Cutia pillow tiparita cu grafica propie

Graficienii nostri iti pot realiza o macheta cu design si mesaj care sa iti scoata in evidenta produsul impachetat.


Asa ca poti ca poti sa ceri un pret pentru aceasta cutie care sa iti sprijine strategia de marketing.


Un tiraj care optimizeaza costurile incepe de la 500 de bucati. Dar poate fi si mai mic.

Ele se calculeaza in functie de: tiraj, dimensiunea cutiei, numarul de culori tiparite, inobilarile tipografice cum ar fi plastifierile ori lacuire selectiva.




Cutia rigida din carton


Este un model de cutie adresat produselor premium. Exemple ar fi cutiile de telefon ori a bijuteriilor valoroase. Cel mai raspandit model este realizat din 2 bucati si se finiseaza in exterior cu hartii speciale printate in culori inchise pentru o nota de eleganta suplimentara.


Personalizarile se fac prin serigrafie la o culoare ori prin folio. Putem sa iti realizam si o macheta grafica care sa iti sublinieze valoarea produsului. Pentru aceasta o sa folosim culori tematice din sigla ta. Dar putem sa iti desenam si elemente grafice unice pentru un pattern vizual premium.




Pentru a da o nota de delicatete bijuteriei, inainte de a o baga in cutia personalizata poti sa o impachetezi in hartie de matase personalizata cu logoului tau.


Hartia de matase (velina), cunoscuta sub numele si de tissue paper este extrem de populara in ultimul timp in Europa. Noi iti putem oferii hartia de matase personalizata pana la 6 culori cu elemente grafice pregatite pentru tine ori cu logoul tau.


Tot in aceata cutie sa nu uiti sa introduci un mic manual de garatie si utilizare. Nu costa mult insa iti ofera seriozitate brandului. Iar un voucher iti poate sustine o campanie de marketing care sa iti stimuleze loialitatea si recunostinta clientelor.


Pana la urma doresti ca clientul sa te indentifice ori sa isi aminteasca de numele tau cat mai usor.


Concluzie


Exista 4 solutii de ambalare a bijuterilor sau obiectelor de mici dimensiuni. Toate se pot personaliza mai mult sau mai putin. Varianta cutiei de carton personalizata este cea mai uzitata datorita costurilor si posibilitatilor de personalizare. Daca ai nevoie de asistenta pentru alegerea cutiei si a personalizarii ei poti sa ne trimiti un mesaj. Un coleg cu experienta in ambalaje dar si publicitate iti va pregatii cateva solutii.




bottom of page