• Anita Klein

3 lucruri care fac pretul unei cutii personalizate?

Actualizată în: Mai 20

In sfarsit ai inceput pregatesti lansarea produselor noii tale afaceri. Si ai nevoie de o cutie personalizata din carton. Cum afli un pret? Cum trebuie sa arate cat mai bine? Primul pas este sa studiezi alte ambalaje, cutiile produselor de pe rafturile magazinelor.

Daca doresti si tu o astfel de cutie personalizata, din carton, printata frumos, care sa iti scoata cat mai in fata produsul, este util sa stii cateva detalii despre ambalaje. Detaliile sunt simple si te ajuta sa nu iti irosesti resursele importante pentru tine: banii si timpul.


Tirajul

Cantitatea este primul lucru la care sa te gandesti cand esti interesat de un pret decent pt ambalaje.

Un tiraj optim incepe de la 500 de bucati. Stanta folosita pentru a forma cutia are un cost fix. Se amortizeaza mai repede cu cat tirajul este mai mare. Calculeaza-ti necesarul de ambalaje pe o perioada mai lunga pentru a obtine un pret mai bun.


Cartonul

Important in alcatuirea pretului este si cartonul. Un carton special iti poate oferi produsului tau o pozitionare premium. Pe care o poti face sa se reflecte in venituri. In definitiv nimeni nu regreta o mica crestere de profit.


Finisajul

Un lucru tot mai des folosit in industria amabalajelor este legat de finisajele care imbogatesc aspectul. Plastefieri lucioase sau mate, culori metalice, embosari, lacuiri selective si lista poate continua. Cutiile din industria produselor de ingrijire personala este cel mai elocvent exemplu.


Furnizorul tau, agentia de publicitate, avand experienta iti poate prezenta cateva idei si chiar sa te asiste in designul si tiparirea cutiei. Te poate scuti de capcacana unui ambalaj cu aspect ieftin ori care sa se piarda pe raftul magazinului.


Tot agentia iti poate recomanda si volumul cutiei. Trebuie gasit un echilibru intre cretivitatea publicitara si aspectul practic al folosirii (ambalare, depozitare, manipulare, transport, spatiu de pe raft).


Am lasat la urma partea designul ambalajului, cu toate ca este poate cel mai important. Designul de pe cutia personalizata, este primul lucru pe care il vede clientul. Iar ca sa atragi atentia prin design ai la dispozitie doar cateva secunde. Pentru o grafica reusita care sa iti creasca impactul cutiei de carton te poate ghida un designer cu experienta.


Aduna toate informatiile si ideile pe care ai dori sa se regasesca la aceast ambalaj. Si cu cele 2-3 detalii tehnice amintite mai sus poti sa iti programezi o intalnire pentru a afla cum si cat ar costa cutia pe care ti-o doresti.


In concluzie: tirajul, tipul cartonului, finisajele, forma si designul cutiei sunt informatiile care te ajuta in obtinerea unui pret cat mai corect.