top of page

Design Grafic si print pentru SOS Satele Copiilor din Romania

De peste 27 de ani, organizatia non guvernamentala SOS Satele Copiilor este cunoscuta pentru implicarea ei in comunitatile locale. 


Cum se implica? Prin proiecte educative extrascolare dar si prin cele 3 sate in care copii fara sprijing parental isi gasesc un loc.


Brief creativ


Odata cu relansarea siteului si a unui branding design improspatat, asociatia a cautat un parteneriat cu o agentie de marketing sa implementeze pe termen lung noua identitate vizuala. 


Pe langa serviciile de creatie si design grafic s-a mai dorit livrarea de tipar, signalistica si productie publicitara.


In urma recomandarii unui client multumit al agentiei noastre dar si a portofoliului a fost aleasa ArtBazar.


Solutia si abordarea proiectului


Colaborarea inceputa a avut mai multe proiecte, unele sezoniere altele care se deruleaza permanent.


Dupa profilul audientei careia i se adreseaza ele se impart in 2 categorii: promovarea activitatiilor extrascolare si sustinerea activitatilor interne cu copii.


Activitatiile extrascoalare constau in cursuri afterschool ce se desfasoara in nordul capitalei, un loc aglomerat cu spatii de birouri. Aceste cursuri afterschool sunt importante pentru ca sustin si completeza activitatea organizatiei.


Conceptul creativ si mesajul de marketing s-a realizat in jurul urmatoarelor idei: spatiul mare plin de verdeata, accesul usor de la munca al parintilor si calitatea cursurilor. 


Geografic, am targetat comunitatea locala, insa nu au fost ignorate nici zonele ultracentrale ale Bucurestiului cu trafic ridicat al metroului. Majoritatea celor care muncesc in zona folosesc metroul pentru deplasarea zilnica.


Promovarea a inceput prin semnalizarea prezentei in proximitatea asociatiei si a cursurilor oferite de ea. Am realizat un set de bannere exterioare care au fost montate pe gard, in locurile cele mai vizibile din jurul centrului. 


Folosirea bannerelor exterioare este o solutie ce se poate implementa rapida si vizibila pentru a promova un serviciu intr-o comunitate locala.Tot pentru marketingul local am inclus pentru cateva luni, publicitate stradala. Am selectat in apropiere cateva zone intens circulate si am montat bannere personalizate pe stalpi. Macheta bannerelor a continut informarea despre curs dar si locatia apropiata pentru doritori.


Promovarea outdoor am mai sprijinit-o prin realizarea si distributia unor flyere. Flyerele au fost de un format mic A5, pentru a putea fi pastrate usor. 


Elementele grafice principale a fost o imagine aeriana a parcului in care este asociatia dar si o harta minimalista pentru a ilustra apropierea.


Pentru sprjinirea activitatilor interne am realizat un set de articole promotionale personalizate care sa fie oferite copiilor dar colaboratorilor. Ele au fost alese ca sa fie utile si folosite cat mai mult. Nu a fost ingnorat nici aspectul sau trendurile pentru a fi acceptate cu placere.Un caiet personalizat a fost alegerea cea mai practica pentru copii. Grafica acestor rechizite s-a inspirata din activitatile copiilor. 


Copertile au fost tiparite pe un carton gros special pe care l-am plastifiat mat. Plastifierea are rol de a protejeaza si creste rezistenta caietului.


Paginile din interior sunt din hartie offset de 90 grame, superalbe. Am ales sa fie cat mai versatile, fara imprimare, pentru a putea fi folosite la scris dar si la desenat.Legatoria este facuta spire metalice cromate. 


Pentru o completare fericita ele a fost insotite de un creion personalizat.


Impachetarea s-a facut intr-o sacosa textila din bumbac. Bineinteles sacosa a fost personalizata prin termotransfer cu policromie declinata din grafica de pe copertile caietului.


Rezultatul: Acest articole fiind bine primite au fost realizate de mai multe ori. Pentru caiete si sacosa chiar au fost create si machete diferite.


Ce am livrat pentru SOS Satele copiilor din Romania:

  • Creatie publicitara

  • Servicii design grafic

  • Tipar caiet personalizat si flyer

  • Strategie marketing

  • Sacosa textila si creioane personalizata

  • Campanie promovare outdoor

  • Print si montaj bannere outdoor.

Mesajul a fost trimis. Iti multumim. In cel mai scurt timp sa iti raspundem.

Vai! Mesajul nu a putut fi trimis. Vezi daca nu ai uitat ceva sau revino mai tarziu. Multumim.

Vrei sa stii mai multe? Hai sa ne auzim!
 
 

Completeaza formularul de mai jos sau poti sa ne suni la

0040 727 194 291

 
 
bottom of page