top of page

Designul a unui logo pentru Blue 69 Cafe

Blue 69 Café este o cafenea cu o superba terasa pe Bulevardul Uverturii 69 din Bucuresti. Avand o indelungata existenta ea a reusit sa se transforme in loc de socializare pentru comunitatea locala din cartier.


Brieful creativ


Odata cu redecorarea terasei si a interiorului, clientul a dorit realizarea unui logo care sa reprezinte mai bine brandul Blue 69 Cafe. Acesta urma sa fie folosit pe materialele publicitare: colantari, signalistica exterioara (firma), steaguri, signalistica interioara (colantari de vitrine, firma luminoasa) si print (meniuri).


Abordarea si solutia creativa


Una din conditiile principale pentru realizarea logoului a fost utilizarea culorii albastru. Pana la urma si cladirea era si ea zugravita in albastru. Am optat pentru un albastru inchis cu codul Pantone “Reflex Blue”. A doua culoare folosita a fost tot un albastru, dar mai deschis, Cyan, cod Pantone “Proces Blue”.


Am mixat cele doua culori pentru a sparge monotonia culorilor albastre liniare.

Cat despre cele doua componente ale siglei: textul si elementul grafic daca la inceputul procesului de creatie le-am propus distincte, am optat la final sa fie incadrate intr-un bloc.


Pentru elementul grafic din logo am desenat o ceasca de cafea si un abur stilizat. Am inserat in sigla acest amunt pentru a putea fi folosit mai tarziu in productia publicitara. In cazul unei firma luminoase acest element grafic poate fi folosit ca sursa de lumina ori element de ranforsare.

Textul siglei am ales sa il desenem de mana pentru o nota de cursivitate si eleganta.


Predarea logoului a fost in doua saptamani, dupa 2 seturi de propuneri. Suplimentar am realizat si un scurt ghid corporate de utilizare a culorilor pentru sigla cafenelei.


Primele utilizari ale noului logo au fost pentru:

Carti de vizita, la care am realizat designul dar si le-am printat;

  • Colantarea unei vitrine frigorifice, la fel am pregatit machetarea dar am facut si montajul colantului;


  • Steaguri personalizate in forma de pana pentru exterior/interior. Aceste au fost propuse ca forma de promovarea si semnalizarea a locatiei. Fiind mobile ele se pot utiliza fara a fi nevoie de autorizatie de constructie.


Ce am livrat pentru Blue 69 Cafe:


  • Design logo

  • Machetare layout steaguri

  • Design grafic pentru autocolante 

  • Print carti de vizita

  • Colantare

  • Productie steaguri

Mesajul a fost trimis. Iti multumim. In cel mai scurt timp sa iti raspundem.

Vai! Mesajul nu a putut fi trimis. Vezi daca nu ai uitat ceva sau revino mai tarziu. Multumim.

Vrei sa stii mai multe? Hai sa ne auzim!
 
 

Completeaza formularul de mai jos sau poti sa ne suni la

0040 727 194 291

 
 
bottom of page