• Anita Klein

Care este pretul pentru un logo in 2022?

Actualizată în: 23 dec. 2021

Anul acesta te-ai gandit sa iti dezvolti afacerea mai mult. Sa devina mai vizibila si sa aiba un logo cu un design atragator. Atat de atragator incat oamenii sa cumpere produsele ori serviciile cu logoul tau. La fel cum o fac acesti clienti din portofoliul nostru?


Cum crezi ca ar arata? Poate fi un element grafic ori denumirea brandului tau scris cu un set de fonturi speciale sau o combinatie dintre cele doua. Deja ii stii culorile, iar cateva sigle care iti plac poti sa le folosesti ca si inspiratie pentru design.


Dar inainte de a te apuca de realizarea lui doresti sa stii care este pretul unui logo in Romania?

Din fericire ai mai multe variante, mai ieftine si mai scumpe, mai proaste sau exceptionale.

Cel putin 90% dintre ele se gasesc in plaja de preturi de la 5 euro pana la 600 Euro. Urmatorul prag important de pret ar fi 2500 euro. Pana la urma pretul final depinde si de alte variabile: experienta celor care il realizeaza, resursele folosite, complexitatea datelor furnizate din chestionarul pentru realizarea logoului, drepturilor de folosire si alte declinari colaterale.


Din aceste declinari iti sugeram pentru inceput: manualul de branding si designul pentru cartile de vizita.


Nu exista o regula clara de a stabili pretul. Unii cer exorbitant de mult, altii pentru a-si crea un portofoliu incaseaza mai putin. Ca sa fie iti fie mai usor, cauta sa ramai in bugetul pe care il ai disponibil. De la inceput mentionezi care e bugetul si intrebi ce ti se poate oferi in acesta.

Gasesti mai jos descrise cele mai intalnite situatii in realizarea logoului:


  1. Fara buget si strategie de marketing

  2. Freelencer incepator, strategie de marketing nerespectata

  3. Logo profesionist realizat de agentie

  4. Buget pentru extindere internationala


1. Fara buget si strategie de marketing