top of page
  • Boris Aron

Scurt ghid de promovare in Romania anului 2022

In promovarea si comunicarea brandului tau in noul tip de economie exista 2 provocari majore: blocarea unor medii de comunicare clasice si contractia economica. Interactiunea directa cu clientul, esentiala in marketing, este mult ingreunata. Pe baza experientei noastre din criza anului 2008 si a interactiunii cu mediul de afaceri in 2020 -2021 am descoperit cateva metode simple de promovare care ne-au ajutat. Le-am adunat intr-un scurt ghid practic pe care il poti citi mai jos.

Matrioska
Marketing multimodal in pandemie

Cum marketingul este multimodal si foloseste diferite medii si unelte, o agentie de publicitate sau marketing va poate fi un partener util in identificarea celor de mai jos:


1. Identitatea vizuala a afacerii tale: logo, culori, litere, poze, ilustrati

Tot ce se vede! Actualizeaza-le! Sistematizeaza-le! Este timpul sa iti faci un manual corporate. Acesta il poate pregati agentia de publicitate. Totul trebuie sa fie profesionist, sa inspire incredere. Cum nu mai poti sa fi prezent fizic ca inainte, identitatea vizuala te inlocuieste. Asa ca fa-ti o imagine care sa te promoveze.


2. Plan de marketing si promovare adaptat noilor realitati

Avem canale de promovare inchise ori reduse: concerte, intalniri de networking, evenimente sportive si culturale. Fa o lista a tuturor canalelor si mediilor de promovare accesibile. Vezi care se potrivesc activitatii tale. Departamentul de marketing ori agentia de publicitate te poate sustine in aceasta etapa.


3. Articolele promotionale cu logoul tau

Idee indrazneata, oarecum demodata, insa aceasta este o optiune viabila si testata in timp. Pregateste-ti cateva obiecte personalizate de calitate buna, care se potrivesc cu activitatea ta. La orice interactiune profesionala ofera un obiect cu brandul tau. Poti sa le trimiti si clientilor tai ca o mica recompensa pentru fidelitatea lor. Toata lumea adora recompensele.


4. Printuri: brosura, catalog, flyer, pliant, prospect

Orice livrare, orice colet sau corespondenta trebuie sa aiba un material printat despre afacerea ta. Un material atrage mai mult atentia decat un banner online blocat ori insistent.


Ideile si experienta noastra nu se opresc aici. Daca iti doresti o oferta personalizata pentru tine, te rugam sa ne contactezi.Comments


bottom of page